Üniversitemiz ve Kuantum Patent A.Ş Arasında Fikri-Sınai Mülkiyet Hakları İşbirliği Protokolü İmzalanmıştır

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Kuantum Patent A.Ş arasında Fikri-Sınai Mülkiyet Hakları (patent, faydalı model vs.) konularında destek alınmak üzere iş birliği protokolü imzalanmıştır. 20.01.2020 tarihinde Kuantum Patent A.Ş. Patent Departmanı Sorumlusu Barış KURT, patent uzmanı Orhan Veli ÇİMEN ve Üniversitemiz TTO Müdürü Doç. Dr. Mustafa KURBAN’ın katıldığı toplantıda, imzalanan protokol ile, bundan sonraki süreçte patent ön araştırmaları ve başvuru süreçlerinin yönetilmesinde FSMH firmasından destek alınacaktır.

Üniversitemiz akademisyenleri, çalışanları ve öğrencilerinin patentlenebilir buluşları Üniversitemiz TTO tarafından kabul edilecek ve ardından Kuantum Patent A.Ş patent vekilleri tarafından yapılacak olan ön değerlendirme sonrasında, başvuru dosyası hazırlanacaktır. Protokol sayesinde FSMH kapsamındaki başvurular yasal olarak yetkilendirilmiş bir kurum tarafından yürütülecek, başvuru süreci ise üniversitemiz TTO tarafından titizlikle takip edilecektir.